DSP'nin İstanbul adayı Ahmet Vefik Alp

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı.

Sezer, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu'nda partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün İstanbul'da seçim kampanyasını başlattıklarını dile getirdi.

Sezer, "Türkiye'yi AK Parti iktidarından kurtarmak istediklerini" belirterek, Bülent Ecevit'in "Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmak için sağlı-sollu güç birliği şart" dediğini ve artık bu sağlı-sollu güç birliğinin gerçekleştiğini, herkesin DSP'ye koştuğunu söyledi.

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Sezer, "Halkımız her şeyi biliyor. AKP'nin değirmenine su taşıyan, bugün kara çarşaf ve tarikat lideri gibi konulara dolanan CHP anlayışıdır. DSP, AKP'yi de CHP'yi de aşarak önce yerelde olmak üzere iktidara geliyor" dedi.

Son dönemde gündeme gelen "AKP kömür, buzdolabı veriyor" söylemlerine de kızdığını ifade eden Sezer, vatandaşların büyük ölçüde yoksulluk ve sıkıntı çektiğini, o yardımları almak zorunda olduğunu belirterek, "Vatandaş o yardımı almak zorunda, ama oyunu satmaz. AKP babasının parasını vermiyor. Bunu da vatandaş çok iyi biliyor" dedi.

Zeki Sezer, "7 yıldır trilyon içinde yüzüyorlar. Türkiye'nin en zengin insanları AKP'nin patronları. Değerli iş adamı Rahmi Koç'a soruyorum, Güler Sabancı'ya soruyorum. Sayın Koç, sayın Sabancı, kim daha zengin? Siz mi, Başbakan mı? Gül mü, Sabancı mı" diye konuştu.

"İstanbul'da birileri kavga ederken, biz projeler ortaya koyacağız" diyen Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı.

Sezer, Alp ile İstanbul'un 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak basına poz verdi.

DSP'nin İstanbul adayları şöyle:

"Adalar'da Karabet Yayla, Arnavutköy'de Turan Kolcuoğlu, Ataşehir'de Hatice Çilenger, Avcılar'da Orhan Duran, Bağcılar'da Yılmaz Kaplan, Bahçelievler'de Engin Öztürk, Bakırköy'de Ahmet Bahadırlı, Başakşehir'de Arif Mert, Bayrampaşa'da Muharrem Çınar, Beşiktaş'ta Ayfer Atay, Beykoz'da Süha Pekkip, Beylikdüzü'nde Zeki Bingöl, Beyoğlu'nda Zeynep Banu Dalaman, Büyükçekmece'de Hüseyin Çorbacıoğlu, Çatalca'da Engin Akman, Çekmeköy'de Sedat Durgun, Esenler'de Zekeriya Beyaz, Eyüp'te Ali Haydar Civan, Fatih'te Ziya Ünsal, Gaziosmanpaşa'da Melik Turgutalp, Güngören'de Murat Tülü, Kadıköy'de Arif Atılgan, Kağıthane'de Nesrin Altın, Kartal'da Orhan Nurman, Küçükçekmece'de Sezai Aynalı, Maltepe'de Ahmet Kural, Pendik'te Şaban Kansu, Sancaktepe'de Seyfi Ergül, Sarıyer'de Cengiz Alp, Silivri'de Nursafa Pandar, Sultanbeyli'de Hikmet Demircan, Sultangazi'de İlyas Pehlivan, Şile'de Tülay Yıldız, Şişli'de Mustafa Sarıgül, Tuzla'da Halil Özen, Ümraniye'de Bayram İğdeli, Üsküdar'da Levent Kırca ve Zeytinburnu'nda Hasan Yılmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber